Ekologiskt naturbeteskött

Lådan innehåller benfritt fram och bakdelskött och köttfärs av högsta kvalitet. Köttet är styckat och märkt i bitar som är vakuum förpackat. Färsen är förpackad i påse. Ben skickas med om någon önskar det.

Vi rekommenderar våra kunder att lägga sina vakuum förpackade styckdetaljer i kylen ca 2-3 veckor för att medverka till en bättre mörning av köttet

Priset är 165 kr per kg inkl moms.

En låda innehåller ca 25-35 kg.

När du har anmält ditt intresse för en låda skrivs du upp på en bokningslista. Några dagar efter att djuret slaktats vet vi när lådan kan levereras. Då tar vi kontakt med dig och kommer överens om när och var leverans ska ske.

Betalningen sker vid leverans eller efter fakturering.

Välkomna att kontakta mej för bokning inför hösten.

Johan Backlin 070-3387878 eller E-post johan.backlin@telia.com
Så här gör vi !

Allt kött som levereras från Kloster är hängmörat 10 dagar. Mörningen är en process som sker inne i köttet med hjälp av dess egna enzymer. De bryter ner proteiner i celler och bindväv så att vatten avdunstar och detta ger ett mörare kött. Olika muskler har olika förutsättningar för att bli möra beroende på hur sammandragen muskeln är, bindvävsinnehållet och marmoreringen av fett.

Vid kort mörnings tid finns stora variationer i mörhet då kött från olika raser blir mört olika snabbt. Skillnaden i mörhet minskar med längre lagring. Mörnings processen är snabbast i början men pågår hela tiden fram till att köttet tillagats.

Hängmörning sker i kylrum med kontrollerad och låg temperatur mellan 2-4 o vid 85 % luftfuktighet.

Kött som inte hängmörats är hårdare ,torrare och segare och vid stekning kan det rinna ut vatten från köttet i stekpannan vilket innebär att köttet kokar istället och får en grå stekyta.
Hög kvalitet

Hög kvalitet innebär smakriktigt, saftigt, gott och bra konsistens på köttet. Detta kommer från djur som levt bra, strövat fritt, betat gräs, och ätit rätt foder och inte utsatts för stress.

Det är stor skillnad på smaken på köttet från djur som föds upp på naturligt bete och de som fått industriproducerat foder.

Forskning har visat att kött från nötkreatur som ätit mycket grovfoder har en hälsosammare aminosyresammansättning. Kalvarna går ute med sina mammor hela sommaren.

Våra djur äter naturligt bete (gräs innehåller omega 3) och får röra sig fritt, växer i en långsammare takt och lägger på sig lagom mycket med fett. Fettet är det som påverkar köttets smak.

Det är svårt som konsument att veta varifrån köttet i butiken kommer, vilket foder de ätit, har djuren mått bra, fått ströva fritt, ätit gräs, vuxit långsamt.

Alla dessa faktorer bidrar till smaken och kvalitén på köttet .