Engelska parken med porlande vatten.

Efter många års törnrosasömn har vår engelska park restaurerats och öppnats för allmänheten. 2019 invigdes parken av Dalarnas landshövding Ylva Thörn.

Parken har restaurerats med utgångspunkt för hur den såg ut 1817. Genom hela parken rinner Klosterån. Njut av det porlande vattnet ikring de små öarna som du når via de vita broarna, slå dig ner på de vita parkbänkarna och betrakta den lummiga parken och de vackra siktlinjerna ut över  landskapet. Vandringsleden är ca 1 km lång och leder runt parken, ner till naturreservatet i dalgången och lämningar efter kruthusdammen och vidare till ruinen efter Klosters bruks plåtvalsverk.

Gårdens får betar i parken och det är därför inte tillåtet att ta med hundar i parken.

Parken är öppen dagligen kl. 10.00-18.00 från maj till och med september. Varmt välkommen!