20150706_192007

Läs mer på www.flytandeoar.se

Beskrivning av flytande öar.

Flytande våtmarks öar är ursprungligen tänkta som ett utrymmesbesparande alternativ till konventionella vassområden i förorenade system och avloppsreningsverksamhet.

I många länder är de allmänt kända som sjö-och våtmarks efterbehandlings- projekt, ett system för en förbättring av fisk och vildfågel skapande livsmiljöer.

Effekter av öarna

Effekterna av föroreningar i våra vatten aktualiseras med hjälp av näringsämnen och suspenderade ämnen avlägsnas med hjälp av våtmarks öar i våra vattenförsörjnings reservoarer, och långsiktig ger algkontroll i övergödda sjöar och dammar där våtmarks öarna kan bidra till att bryta den onda cirkeln av algdominans och möjliggör nedsänkta högre växter (makrofyter) att re-etablera sig.

Vi är ledande design och leverantör av denna typ av flytandevåtmarks öar i Sverige.  Vi erbjuder det bredaste sortimentet av former på flottar, storlekar för alla program och en effektiv installationstjänst.

Storlekar på öar

Vår vanliga rektangulära flotte kan kopplas ihop på plats för att bilda kvadratiska eller rektangulära vassområden, eller till och med försiktigt svepande kurvor, av 10m2 till 2000 + m2, medan cirkulära öar av 4m, 5m, 6m, 8m och 12m diameter.

Alla våra vassområden kan levereras med antibetesskydd, anpassade för att ta hänsyn till sannolika betestryck, i form av omkrets stängsel, eller så kallade Weldmesh burar, en typ av galvaniserad nätbur.