Sevärt

Till gården hör den engelska parken som har väckts ur sin törnrosasömn och restaurerats för återinvigning i maj 2019, se Engelska parken.

Kloster är beläget utefter Husbyringen, en natur och kulturvårdsled. Husbyringen är Sveriges första ekomuseum, ett museum med marken som golv och himlen som tak. En resa på på cirka sex mil mellan de olika bruken – Långshyttan, Silfhytteå, Stjärnsund och Kloster samt socknens centrum vid Smedby, men också en resa i tid genom Sveriges brukshistoria och storhetstid som järnbruksland.

Invid gården ligger Klosters bruksmuseum där du kan läsa och uppleva brukets historia.

Några hundra meter från gården finns det vackra vattenfallet och i dammen invid De Lavals smedja går det utmärkt att ta sig ett dopp.

En mil bort ligger Stjärnsund, en riktig pärla. Här kan fika och äta god hamburgare i kiosken, spela minigolf, bada i grycken och bara njuta av den vackra bruksmiljön. Sommartid arrangeras konserter i Smedjan och på lördagar är det lokal marknad.